Amtsgericht Laufen

Huisadres:
Amtsgericht Laufen

Traunsteiner Str. 1 a
84503 Altötting
Duitsland

Postpus:
Amtsgericht Laufen
Postfach 1155
83405 Laufen
Duitsland

Telefoon: 0049(0)8682/911-0
Fax: 0049(0)8682/911-512

Directeur: Dr. Klaus Burger
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Laufen omvat de steden Bad Reichenhall, Freilassing en Laufen zoals de gemeenten Ainring, Anger, Bayerisch Gmain, Berchtesgaden, Bischofswiesen, MarktschellenbergPiding, Ramsau bei Berchtesgaden, Saaldorf-Surheim, Schneizlreuth, Schönau am Königssee en Teisendorf.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Laufen is in civiele zaken bij het Landgericht Traunstein inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Laufen is een van deze.