Amtsgericht Langenburg

Huisadres:
Amtsgericht Langenburg

Bächlinger Str. 35
74595 Langenburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Langenburg
Postfach
74595 Langenburg
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7905 9103 0
Telefax: 0049 (0) 7905 5164

E-Mail: poststelle@aglangenburg.justiz.bwl.de
Internet: https://amtsgericht-langenburg.justiz-bw.de

Directrice: Dr. Scania Herberger

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Langenburg omvat de steden Gerabronn, Kirchberg an der Jagst, Langenburg en Schrozberg zoals de gemeenten Blaufelden, Rot am See en Wallhausen.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Langenburg moet worden ingesteld bij het Landgericht Ellwangen. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Langenburg niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Langenburg is er één van.