Amtsgericht Langen (Hessen)

Huisadres:
Amtsgericht Langen (Hessen)
Zimmerstraße 29
63225 Langen (Hessen)
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Langen (Hessen)
Postfach 1260
63202 Langen (Hessen)
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 6103 591 02
Fax: 0049 (0) 6103 27307

E-Mail: verwaltung@ag-langen.justiz.hessen.de
 
Directeur: Volker Horn

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Langen (Hessen) omvat het gebied van de steden Dreieich, Langen en Rödermark zoals van de gemeente Egelsbach.

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Langen (Hessen) is in civiele zaken bij het Landgericht Darmstadt inteleggen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt am Main.

In civiele zaken beslist de rechter alleen. De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Langen (Hessen) niet verplicht behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Langen (Hessen) is een van deze