Amtsgericht Landstuhl

Huisadres:
Amtsgericht Landstuhl
Kaiserstraße 55
66849 Landstuhl
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Landstuhl
Postfach 1161
66841 Landstuhl
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 6371/931 0
Telefax:   0049 (0) 6371 931 222

E-Mail: aglst@zw.jm.rlp.de
Internet: Amtsgericht Landstuhl

Directeur: Jan Hornberger

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van EUR 5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Landstuhl omvat het gebied van de steden Landstuhl en Ramstein-Miesenbach zoals van de gemeenten Altenkirchen, Bann, Breitenbach, Bruchmühlbach-Miesau, Brücken, Dittweiler, Dunzweiler, Frohnhofen, Gerhardsbrunn, Gries, Hauptstuhl, Hütschenhausen, Kindsbach, Kottweiler-Schwanden, Lambsborn, Langwieden, Martinshöhe, Mittelbrunn, Niedermohr, Oberarnbach, Ohmbach, Schönenberg-Kübelberg, Steinwenden en Waldmohr.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Landstuhl  is bij civiele zaken bij het Landgericht Zweibrücken intestellen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht  intestellen, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd naar het Pfälzisches Oberlandesgericht Zweibrücken.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Landstuhl niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat).

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Landstuhl is er één van.