Amtsgericht Landsberg am Lech

Huisadres:
Amtsgericht Landsberg am Lech
Lechstraße 7
86899 Landsberg am Lech
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Landsberg am Lech
86896 Landsberg am Lech
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 8191 108 0
Fax: 0049 (0) 8191 108 222

 
Directeur: Michael Eberle

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Landsberg am Lech omvat de stad Landsberg am Lech zoals de gemeenten Apfeldorf, Denklingen, Dießen a.Ammersee, Eching a.Ammersee, Egling a.d.Paar, Eresing, Finning, Fuchstal, Geltendorf, Greifenberg, Hofstetten, Hurlach, Igling, Kaufering, Kinsau, Obermeitingen, Penzing, Prittriching, Pürgen, Reichling, Rott, Scheuring, Schondorf a.Ammersee, Schwifting, Thaining, Unterdießen, Utting a.Ammersee, Vilgertshofen en Weil en Windach.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Landsberg am Lech wordt bij het Landgericht Augsburg ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Landsberg am Lechniet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Landsberg am Lech is een van deze.