Amtsgericht Landau an der Isar

Huisadres:
Amtsgericht Landau an der Isar

Hochstr. 17
94405 Landau a. d. Isar
Duitsland

Postadres:
Amtsgericht Landau an der Isar
Postfach 29
94401 Landau a. d. Isar
Duitsland

Telefoon: 0049(0)9951/945-0
Fax: 0049(0)9951/945-109

E-Mail: poststelle@ag-lan.bayern.de
Directeur: Johann Duschl
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Landau an der Isar omvat de steden Dingolfing en Landau an der Isar zoals de gemeenten Eichendorf, FrontenhausenGottfrieding, Loiching, Mamming, Marklkofen, Mengkofen, Moosthenning, Niederviehbach, Pilsting, Reisbach, Simbach en Wallersdorf.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Landau an der Isar is in civiele zaken bij het Landgericht Landshut inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Landau an der Isar is een van deze.