Amtsgericht Landau an der Isar

Huisadres:
Amtsgericht Landau an der Isar

Hochstr. 17
94405 Landau a. d. Isar
Duitsland

Postadres:
Amtsgericht Landau an der Isar
Postfach 29
94401 Landau a. d. Isar
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 9951 945 0
Fax: 0049 (0) 9951 94 109

E-Mail: poststelle@ag-lan.bayern.de
 
Directeur: Johann Duschl

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Landau an der Isar omvat de steden Dingolfing en Landau an der Isar zoals de gemeenten Eichendorf, FrontenhausenGottfrieding, Loiching, Mamming, Marklkofen, Mengkofen, Moosthenning, Niederviehbach, Pilsting, Reisbach, Simbach en Wallersdorf.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Landau an der Isar moet worden ingesteld bij het Landgericht Landshut. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Landau an der Isar niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Landau an der Isar is een van deze.