Amtsgericht Lampertheim

Huisadres:
Amtsgericht Lampertheim
Bürstädter Str. 1
68623 Lampertheim
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Lampertheim
‘Postfach 68619’
Lampertheim
Duitsland

Telefoon: 0049 6206 1808 – 0
Fax: 0049 (0) 6206 1808 11

E-Mail: poststelle@ag-lampertheim.justiz.hessen.de
 
Directeur: Schwarz

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Lampertheim omvat het gebied van de steden Lampertheim, Bürstadt en Viernheim zoals van de gemeenten Biblis en Groß-Rohrheim.

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Dieburg is in civiele zaken bij het Landgericht Darmstadt inteleggen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt am Main.

In civiele zaken beslist de rechter alleen. De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Lampertheim  niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Lampertheim  is een van deze