Amtsgericht Lahr

Huisadres:
Amtsgericht Lahr
Turmstr. 15
77933 Lahr
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Lahr
Postfach 12 40
77902 Lahr
Duitsland

Telefoon: 0049(0)7821 283-0
Fax: 0049(0)7821 283-452

Directeur: Thomas Krebs
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Lahr omvat de stad Lahr/Schwarzwald  zoals de gemeenten Friesenheim, Kippenheim, Meißenheim, Schuttertal, Schwanau en Seelbach (Schutter).

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Lahr kan bij civiele zaken bij het  Landgericht Offenburg worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht  worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Karlsruhe.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat).

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Lahr is er één van.

;