Amtsgericht Lahnstein

Huisadres:
Amtsgericht Lahnstein
Bahnhofstraße 25
56112 Lahnstein
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 2621 698 0
Fax: 0049 (0) 2621 698 151

E-Mail: aglah@ko.jm.rlp.de
 
Directeur: Ludger Griesar
 
Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Lahnstein omvat het gebied van de steden Bad Ems, Braubach, Lahnstein en Nastätten zoals van Verbandsgemeinde Nastätten (Berg, Bettendorf, Bogel, Buch, Diethardt, Ehr, Endlichhofen, Eschbach, Gemmerich, Hainau, Himmighofen, Holzhausen an der Haide, Hunzel, Kasdorf, Kehlbach, Lautert. Lipporn, Marienfels, Miehlen, Niederbachheim, Niederwallmenach, Oberbachheim, Obertiefenbach, Oberwallmenach, Oelsberg, Rettershain, Ruppertshofen, Strüth, Weidenbach, Welterod, Winterwerb) en van de gemeenten Arzbach, Becheln, Dachsenhausen, Dausenau, Fachbach, Filsen, Frücht, Kamp-Bornhofen, Kemmenau, Miellen, Nievern, Osterspai

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Lahnstein wordt in civiele zaken bij het Landgericht Koblenz ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar het wordt van daar meteen doorgestuurd naar het Oblerandesgericht Koblenz.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Lahnstein is een van deze.