Amtsgericht Künzelsau

Huisadres:
Amtsgericht Künzelsau

Konsul-Uebele-Str. 12
74653 Künzelsau
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Künzelsau
Postfach 12 45
74642 Künzelsau
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7940 9149 0
Telefax: 0049 (0) 794 9149 24

E-Mail: poststelle@agkuenzelsau.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-kuenzelsau.de

Directeur: Roland Kipp

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Künzelsau omvat de steden Forchtenberg, Krautheim (Jagst)Künzelsau en Niedernhall zoals de gemeenten DörzbachIngelfingenMulfingenSchöntal en Weißbach.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Künzelsau moet worden ingesteld bij het Landgericht Heilbronn. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Künzelsau niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Künzelsau is er één van.