Amtsgericht Künzelsau

Huisadres:
Amtsgericht Künzelsau

Konsul-Uebele-Str. 12
74653 Künzelsau
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Künzelsau
Postfach 12 45
74642 Künzelsau
Duitsland

Telefoon: 0049(0)7940/91490
Telefax: 0049(0)794/9149-24

E-Mail: poststelle@agkuenzelsau.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-kuenzelsau.de

Directeur: Roland Kipp
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Künzelsau omvat de steden Forchtenberg, Krautheim (Jagst)Künzelsau en Niedernhall zoals de gemeenten DörzbachIngelfingenMulfingenSchöntal en Weißbach.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Künzelsau kan bij civiele zaken bij het Landgericht Heilbronn worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Künzelsau is er één van.