Amtsgericht Kulmbach

Huisadres:
Amtsgericht Kulmbach

Kohlenbachstr. 10
95326 Kulmbach
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Kulmbach
Postfach 2049
95312 Kulmbach
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 9221 92100
Fax: 0049 (0) 9221 921011

 
Directeur: Christoph Berner

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Kulmbach omvat het gebied van de steden KulmbachKupferbergStadtsteinach, de markten GrafengehaigKasendorfLudwigschorgastMainleusMarktleugastMarktschorgastPresseckThurnauWirsbergWonsees zoals van de gemeenten GuttenbergHarsdorfHimmelkronKödnitzNeudrossenfeldNeuenmarktRugendorfTrebgast en Untersteinach.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Kulmbach wordt bij het Landgericht Bayreuth ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Kulmbach niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Kulmbach is een van deze.