Amtsgericht Kulmbach

Huisadres:
Amtsgericht Kulmbach

Kohlenbachstr. 10
95326 Kulmbach
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Kulmbach
Postfach 2049
95312 Kulmbach
Duitsland

Telefoon: 0049(0)9221-92100
Fax: 0049(0)9221-921011

Directeur: Christoph Berner
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Kulmbach omvat de steden Kulmbach, Kupferberg, Stadtsteinach zoals de gemeenten Grafengehaig,Guttenberg, Harsdorf, Himmelkron, Kasendorf, Ködnitz, Ludwigschorgast, Mainleus, Marktleugast, Marktschorgast, Neudrossenfeld, Neuenmarkt, Presseck, Rugendorf, Thurnau, TrebgastWirsberg, Wonsees en Untersteinach.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Kulmbach is in civiele zaken bij het Landgericht Bayreuth inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Kulmbach is een van deze.