Amtsgericht Kronach

Amtsgericht Kronach
Amtsgerichtsstr. 15
96317 Kronach
Duitsland

Telefoon: 0049(0)9261/6065-0
Fax: 0049(0)9261/6065-118

Directeur: Jürgen Fehn
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Kronach omvat de steden Kronach, Ludwigsstadt, Teuschnitz en Wallenfels zoals de gemeenten Küps, Marktrodach, Mitwitz, Nordhalben, Pressig, Reichenbach, Schneckenlohe, Steinbach am Wald, Steinwiesen, Stockheim, Tettau, Tschirn, Weißenbrunn en Wilhelmsthal.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Kronach is in civiele zaken bij het Landgericht Coburg inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Kronach is een van deze.