Amtsgericht Kronach

Huis-/Postadres:
Amtsgericht Kronach

Amtsgerichtsstr. 15
96317 Kronach
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 9261 6065 0
Fax: 0049 (0) 9261 6065 118

 
Directeur: Jürgen Fehn

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Kronach omvat de steden Kronach, Ludwigsstadt, Teuschnitz en Wallenfels zoals de gemeenten Küps, Marktrodach, Mitwitz, Nordhalben, Pressig, Reichenbach, Schneckenlohe, Steinbach am Wald, Steinwiesen, Stockheim, Tettau, Tschirn, Weißenbrunn en Wilhelmsthal.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Kronach wordt bij het Landgericht Coburg ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Kronach niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Kronach is een van deze.