Amtsgericht Krefeld

Amtsgericht Krefeld
Amtsgericht Krefeld
Amtsgericht Krefeld

Huisadres:
Amtsgericht Krefeld
Nordwall 131
47798 Krefeld

Postbus:
Amtsgericht Krefeld
Postfach 10 10 53
47710 Krefeld

Telefon: 0049(0)2151/847-0
Fax: 0049(0)2151/847-661

Directeur: Werner Batzke
[lex_divider][/lex_divider]
Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Krefeld omvat de steden  Krefeld en Willich. Het Amtsgericht Kleve is toepasslijk voor de faillitverklaringen in het heele arrondissement van hat Landgericht Krefeld.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Krefeld is in civiele zaken bij het  Landgericht Krefeld inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Düsseldorf.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Krefeld is een van deze.