Amtsgericht Korbach

Huisadres:
Amtsgericht Korbach
Hagenstraße 2
34497 Korbach
Duitsland

Telefoon: 0049 5651 3391 0
Fax: 0049 611 32761 8109

E-Mail: verwaltung@ag-eschwege.justiz.hessen.de
 
Directeur: Robert Winter

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Korbachomvat het gebied van de steden Bad Arolsen, Diemelstadt, Korbach, Volkmarsen en Waldeck zoals van de gemeenten Diemelsee, Lichtenfels, Twistetal, Vöhl, en Willingen (Upland)..

Hoger beoep tegen beslissingen van het Amtsgericht Korbach is in civiele zaken bij het Landgericht Kassel inteleggen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt am Main. In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Korbachniet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Korbachis een van deze.