Amtsgericht Königstein im Taunus

Huisadres:
Amtsgericht Königstein im Taunus
Gerichtstraße 2 
61462 Königstein im Taunus
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Königstein im Taunus
Postfach 11 49
61451 Königstein im Taunus
Duitsland

Telefoon: 0049(0)6174 2903-0
Fax: 0049(0)6174/2903-94

 
Directeur: Dr. Clemens Theimer

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Königstein im Taunus omvat het gebied van de steden Bad Soden am Taunus, Eppstein, Kelkheim (Taunus), Kronberg im Taunus en Schwalbach am Taunus zoals van de gemeenten  Glashütten.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Königstein im Taunus is in civiele zaken bij het Landgericht Frankfurt am Main inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt am Main.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Königstein im Taunus  niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Königstein im Taunus is een van deze.