Amtsgericht Kleve

Huisadres:
Amtsgericht Kleve
Schlossberg 1
47533 Kleve

Postbus:
Amtsgericht Kleve
Postfach 1461
47514 Kleve

Telefon: 0049(0)2821/87-0
Fax: 0049(0)2821/87-100
 
 
Directeur: Klaus Hommel
 
Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Kleve  / Amtsgericht Kleef omvat de steden  Kleve (Kleef), Goch, Kalkar, Uedem, Kranenburg en Bedburg-Hau. Zaken welke landbouw betrekken werden ook dan bij het Amtsgericht Kleve / Amtsgericht Kleef bewerkt, als ze eigenlijk bij het arrondissement van het Amtsgericht Emmerich am Rhein bijhoren.

Het Amtsgericht Kleve / Amtsgericht Kleef is toepasslijk voor de faillitverklaringen in het heele arrondissement van hat Landgericht Kleve.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Kleve is in civiele zaken bij het Landgericht Kleve / Landgericht Kleef inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Düsseldorf.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Kleve / Amtsgericht Kleef niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Kleve / Amtsgericht Kleef is een van deze.