Amtsgericht Kitzingen

Huisadres:
Amtsgericht Kitzingen
Friedenstrasse 3 a
97318 Kitzingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Kitzingen
Postfach 640
97308 Kitzingen
Duitsland

Telefoon: 0049(0)9321/7006-0
Fax: 0049(0)0321/7006-174

Directeur: Dr. Walter Konrad
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Kitzingen omvat de steden Dettelbach, Iphofen, Kitzingen, Mainbernheim, Marktbreit, Marktsteft, Prichsenstadt en Volkach zoals de gemeenten AbtswindAlbertshofen, Biebelried, Buchbrunn, Castell, Geiselwind, GroßlangheimKleinlangheimMainstockheim, Markt EinersheimMartinsheim, Nordheim am Main, ObernbreitRödelsee, RüdenhausenSchwarzach am MainSegnitz, SeinsheimSommerach, Sulzfeld am Main, Wiesenbronn, Wiesentheid en Willanzheim.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Kitzingen is in civiele zaken bij het Landgericht Würzburg inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Kitzingen is een van deze.