Amtsgericht Kissingen

Huisadres:
Amtsgericht Kissingen

Maxstraße 27
97688 Bad Kissingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Kissingen
Postfach 11 20
97661 Bad Kissingen
Duitsland

Telefoon: 0049(0)971/8208-0
Fax: 0049(0)971/8208-1

Directeur: Dr. Matthias Göbhardt
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Kissingen omvat de steden Bad Brückenau, Bad Kissingen, Hammelburg en Münnerstadt zoals de gemeenten Aura an der Saale, Bad Bocklet, Burkardroth, Elfershausen, Euerdorf, Fuchsstadt, Geroda, Maßbach, Motten, Nüdlingen,  Oberleichtersbach, Oberthulba, Oerlenbach, Ramsthal, Rannungen, Riedenberg, Schondra, Sulzthal, Thundorf in Unterfranken, Wartmannsroth, Wildflecken en Zeitlofs

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Kissingen is in civiele zaken bij het Landgericht Schweinfurt inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Kissingen is een van deze.