Amtsgericht Kirchhain

Huisadres:
Amtsgericht Kirchhain
Niederrheinische Straße 32
35274 Kirchhain
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Kirchhain
Postfach 1278
35268 Kirchhain
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 6422 9307 0
Fax: 0049 (0) 6422 9307 77

E-Mail: verwaltung@ag-biedenkopf.justiz.hessen.de
 
Directrice: Andrea Hülshorst

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen.

Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Kirchhain omvat het gebied van de steden Amöneburg, Kirchhain, Neustadt, Rauschenberg en Stadtallendorf zoals van de gemeente Wohratal.

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Kirchhain is in civiele zaken bij het Landgericht Marburg nteleggen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt am Main.

In civiele zaken beslist de rechter alleen. De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Kirchhain niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Kirchhain is een van deze.