Amtsgericht Kenzingen

Huisadres:
Amtsgericht Kenzingen
Eisenbahnstr. 22
79341 Kenzingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Kenzingen
Postfach 11 29
79337 Kenzingen

Telefoon: 0049(0)7644/91010
Telefax: 0049(0)7644/9101-33

E-mail:  poststelle@agkenzingen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-kenzingen.de

Directeur: Wolfgang Rieger

[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Kenzingen  omvat de steden Endingen, ForchheimKenzingen zoals de gemeenten Bahlingen, RheinhausenRiegel, SasbachWeisweil en Wyhl.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Kenzingen kan bij civiele zaken bij het  Landgericht Freiburg im Breisgau worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Karlsruhe.

In civiele zaken beslist de rechter alleen. De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat).

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Kenzingen is er één van.