Amtsgericht Kenzingen

Huisadres:
Amtsgericht Kenzingen
Eisenbahnstr. 22
79341 Kenzingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Kenzingen
Postfach 11 29
79337 Kenzingen

Telefoon: 0049 (0) 7644 9101 0
Telefax: 0049 (0) 7644 /9101 33

E-mail:  poststelle@agkenzingen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-kenzingen.de

Directeur: Wolfgang Rieger

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Kenzingen  omvat de steden Endingen, ForchheimKenzingen zoals de gemeenten Bahlingen, RheinhausenRiegel, SasbachWeisweil en Wyhl.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Kenzingen moet worden ingesteld bij het  Landgericht Freiburg im Breisgau. Hoger beroep in familiezaken moet worden ingesteld bij het familiegerecht, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Karlsruhe.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Kenzingen niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat).

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Kenzingen is er één van.