Amtsgericht Kempten (Allgäu)

Huis-/Postadres:
Amtsgericht Kempten

Residenzgebäude
Residenzplatz 4-6
87435 Kempten (Allgäu)
Duitsland

Telefoon: 0049(0)831 / 20300
Fax: 0049(0)831/203132

 
Directeur: Joachim Redetzki

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Kempten omvat de steden Kempten zoals de gemeenten Altusried, Betzigau, Bodelsberg, Buchenberg, Dietmannsried, Durach, Frauenzell, Haldenwang, Kimratshofen, Kreuzthal, Krugzell, Lauben, Martinszell, Memhölz, Mittelberg, Moosbach, Muthmannshofen, Niedersonthofen, Ottacker, Petersthal, Probstried, Rechtis, Reichholzried, Schrattenbach, Sulzberg, Überbach, Waltenhofen, Waltrams, Weitnau, Wengen, Wiggensbach en Wildpoldsried.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Kempten moet worden ingesteld bij het Landgericht Kempten. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Kempten niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Kempten is een van deze.