Amtsgericht Kempten (Allgäu)

Huis-/Postadres:
Amtsgericht Kempten

Residenzgebäude
Residenzplatz 4-6
87435 Kempten (Allgäu)
Duitsland

Telefoon: 0049(0)831 / 20300
Fax: 0049(0)831/203132

Directeur: Joachim Redetzki
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Kempten omvat de steden Kempten zoals de gemeenten Altusried, Betzigau, Bodelsberg, Buchenberg, Dietmannsried, Durach, Frauenzell, Haldenwang, Kimratshofen, Kreuzthal, Krugzell, Lauben, Martinszell, Memhölz, Mittelberg, Moosbach, Muthmannshofen, Niedersonthofen, Ottacker, Petersthal, Probstried, Rechtis, Reichholzried, Schrattenbach, Sulzberg, Überbach, Waltenhofen, Waltrams, Weitnau, Wengen, Wiggensbach en Wildpoldsried.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Kempten is in civiele zaken bij het Landgericht Kempten inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Kempten is een van deze.