Amtsgericht Kaufbeuren

Huisadres:
Amtsgericht Kaufbeuren

Ganghoferstr. 9-11
87600 Kaufbeuren
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Kaufbeuren
Postfach 11 42
87571 Kaufbeuren
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 8341 801 0
Fax: 0049 (0) 08341 801 900

 
Directrice: Rita Ostenried

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Kaufbeuren omvat de steden BuchloeKaufbeuren, Marktoberdorf en Füssen zoals de gemeenten Aitrang, Baisweil, Bidingen, Biessenhofen, Eggenthal, Eisenberg, Friesenried, Germaringen, Görisried, Günzach, Halblech, Hopferau, IrseeJengen, KaltentalKraftisried, Lamerdingen, Lechbruck am See, Lengenwang, Mauerstetten, Nesselwang, ObergünzburgOberostendorf, Osterzell, Pforzen, Pfronten, Rettenbach am Auerberg, Rieden, Rieden am Forggensee, RonsbergRoßhaupten, Rückholz, Ruderatshofen, Schwangau, Seeg, Stötten am Auerberg, Stöttwang, Unterthingau, Untrasried, WaalWald en Westendorf.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Kaufbeuren moet worden ingesteld bij het Landgericht Kempten. Hoger beroep in familiezaken wordt ingesteld bij het familiegerecht, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Kaufbeuren niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Kaufbeuren is een van deze.