Amtsgericht Kaufbeuren

Huisadres:
Amtsgericht Kaufbeuren

Ganghoferstr. 9-11
87600 Kaufbeuren
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Kaufbeuren
Postfach 11 42
87571 Kaufbeuren
Duitsland

Telefoon: 0049(0)8341/ 801-0
Fax: 0049(0)08341/801-900

Directrice: Rita Ostenried
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Kaufbeuren omvat de steden BuchloeKaufbeuren, Marktoberdorf en Füssen zoals de gemeenten Aitrang, Baisweil, Bidingen, Biessenhofen, Eggenthal, Eisenberg, Friesenried, Germaringen, Görisried, Günzach, Halblech, Hopferau, IrseeJengen, KaltentalKraftisried, Lamerdingen, Lechbruck am See, Lengenwang, Mauerstetten, Nesselwang, ObergünzburgOberostendorf, Osterzell, Pforzen, Pfronten, Rettenbach am Auerberg, Rieden, Rieden am Forggensee, RonsbergRoßhaupten, Rückholz, Ruderatshofen, Schwangau, Seeg, Stötten am Auerberg, Stöttwang, Unterthingau, Untrasried, WaalWald en Westendorf.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Kaufbeuren is in civiele zaken bij het Landgericht Kempten inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Kaufbeuren is een van deze.