Amtsgericht Kaiserslautern

Adres:
Amtsgericht Kaiserslautern
Bahnhofstr. 24
67655 Kaiserslautern
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 631 3721 0
Fax: 0049 (0) 0631 3721 307

E-Mail: agkl@zw.mjv.rlp.de
Internet: Amtsgericht Kaiserslautern

Directeur: Klaus Hartmann

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Kaiserslautern omvat het gebied van de stad Kaiserslautern zoals van de gemeenten Albersbach, Alsenborn, Baalborn, Dansenberg, Erfenbach, Erlenbach
Enkenbach, Eulenbis, Erzenhausen, Frankelbach, Fischbach, Fockenberg-Limbach, Frankenstein, Heiligenmoschel, Heimkirchen, Hohenecken, Hochspeyer, Hirschhorn, Kollweiler, Krickenbach, Katzweiler, Linden, Mackenbach, Mehlbach, Mohrbach, Mehlingen, Mölschbach, Morlautern, Neuhemsbach, Niederkirchen,. Neukirchen, Otterbach, Otterberg, Olsbrücken, Obersulzbach, Pörrbach, Queidersbach, Reichenbach, Reichenbach-Steegen, Rodenbach, Sambach, Sembach, Siegelbach, Stockborn, Schallodenbach, Schneckenhausen, Schopp, Schwedelbach, Stelzenberg, Trippstadt, Untersulzbach, Waldleiningen, Weilerbach en Wörsbach.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Kaiserslautern moet worden ingelegd bij het Landgericht Kaiserlautern Hoger beroep in familiezaken wordt ingedient bij het familiegerecht, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd naar het Pfälzisches Oberlandesgericht Zweibrücken.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Kaiserslautern niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Kaiserslautern is een van deze.