Amtsgericht Jülich

Huisadres:
Amtsgericht Jülich
Wilhelmstraße 15
52428 Jülich
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Jülich
Postfach 2360
52401 Jülich
Duitsland

Telefon: 0049(0)2461/681-0
Fax: 0049(0)2461/681-164

 
Directeur: Rainer Harnacke

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Jülich omvat het gebied van de steden Jülich en Linnich zoals zoals van de gemeenten Aldenhoven, Inden, Niederzier en Titz.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Jülich wordt bij het Landgericht Aachen ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Köln.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Jülich niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Jülich is een van deze.