Amtsgericht Ingolstadt

Huisadres:
Amtsgericht Ingolstadt

Neubaustraße 8
85049 Ingolstadt
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Ingolstadt
85046 Ingolstadt

Telefoon: 0049(0)841/312-0
Fax: 0049(0)841/312-406

Directeur: Herbert Krammer
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Ingolstadt omvat de steden BeilngriesEichstätt en Ingolstadt zoals de gemeenten Adelschlag, Altmannstein, Böhmfeld, Buxheim, Denkendorf, Dollnstein, Egweil, Eitensheim, Gaimersheim, Großmehring, Hepberg, Hitzhofen, Kinding, Kinding, Kipfenberg, KöschingLenting, Mindelstetten, Oberdolling, Mörnsheim, Nassenfels, PförringPollenfeld, Schernfeld, Stammham, Titting, Walting, Wellheim en Wettstetten.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Ingolstadt is in civiele zaken bij het Landgericht Ingolstadt inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Ingolstadt is een van deze.