Amtsgericht Ingolstadt

Huisadres:
Amtsgericht Ingolstadt

Neubaustraße 8
85049 Ingolstadt
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Ingolstadt
85046 Ingolstadt
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 841 312 0
Fax: 0049 (0) 841 312 406

 
Directeur: Herbert Krammer

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Ingolstadt omvat de steden BeilngriesEichstätt en Ingolstadt zoals de gemeenten Adelschlag, Altmannstein, Böhmfeld, Buxheim, Denkendorf, Dollnstein, Egweil, Eitensheim, Gaimersheim, Großmehring, Hepberg, Hitzhofen, Kinding, Kinding, Kipfenberg, KöschingLenting, Mindelstetten, Oberdolling, Mörnsheim, Nassenfels, PförringPollenfeld, Schernfeld, Stammham, Titting, Walting, Wellheim en Wettstetten.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Ingolstadt moet worden ingesteld bij het Landgericht Ingolstadt. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München. In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Ingolstadt niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Ingolstadt is een van deze.