Amtsgericht Idstein

Huisadres:
Amtsgericht Idstein
Gerichtsstraße 1
65510 Idstein
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Idstein
Postfach 13 40
65503 Idstein
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 6126 9365 0
Fax: 0049 (0) 6126 9365 65

E-Mail: verwaltung@ag-idstein.justiz.hessen.de
Internet: Amtsgericht Idstein | Ordentliche Gerichtsbarkeit Hessen

Directeur: Andrik Abramenko

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Idstein omvat het gebied van de stad Idstein zoals van de gemeenten Hünstetten, Waldems en Niedernhausen.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Idstein moet worden ingelegd bij het Landgericht Wiesbaden. Hoger beroep in familiezaken wordt ingedient bij het familiegerecht, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Frankfurt am Main.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Idstein niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Idstein is een van deze.