Amtsgericht Hünfeld

Huisadres:
Amtsgericht Hünfeld
Hauptstraße 24
36088 Hünfeld
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Hünfeld
36084 Hünfeld
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 6652 600 01
Fax:  0049 (0) 611 32761 8206

E-Mail: poststelle@ag-huenfeld.justiz.hessen.de
 
Directeur: Jürgen Kitzinger

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Hünfeld omvat het gebied van de stad Hünfeld en van de gemeenten Burghaun, Eiterfeld, Nüsttal en Rasdorf.

Hoger beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Hünfeld is in civiele zaken bij het Landgericht Fulda inteleggen. Hoger beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Frankfurt am Main. In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Hünfeld verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Hünfeld een van deze.