Amtsgericht Horb am Neckar

Huisadres:
Amtsgericht Horb am Neckar

Marktplatz 22
72160 Horb a.N.
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Horb am Neckar
Marktplatz 22
72160 Horb a.N.
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7451 5518 0
Telefax: 0049 (0) 7451  5518 40

E-Mail: poststelle@aghorb.justiz.bwl.de
Internet: https://amtsgericht-horb.justiz-bw.de

Directeur: Christian Ketterer

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Horb am Neckar omvat de steden stad Dornstetten en Horb am Neckar zoals de gemeenten Empfingen, Eutingen im Gäu, Glatten, Schopfloch en Waldachtal.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Horb am Neckar moet worden ingesteld bij het Landgericht Rottweil. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Horb am Neckar niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Horb am Neckar is er één van.