Amtsgericht Horb am Neckar

Huisadres:
Amtsgericht Horb am Neckar

Marktplatz 22
72160 Horb a.N.
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Horb am Neckar
Marktplatz 22
72160 Horb a.N.
Duitsland

Telefoon: 0049(0)7451/55180
Telefax: 0049(0)7451 / 5518-40

E-Mail: poststelle@aghorb.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-freudenstadt.de

Directeur: Christian Ketterer
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Horb am Neckar omvat de steden stad Dornstetten en Horb am Neckar zoals de gemeenten Empfingen, Eutingen im Gäu, Glatten, Schopfloch en Waldachtal.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Horb am Neckar kan bij civiele zaken bij het Landgericht Rottweil worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Horb am Neckar is er één van.