Amtsgericht Hof

Huisadres:
Amtsgericht Hof

Berliner Platz 1
95030 Hof
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Hof

Postfach 1149
95010 Hof
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 9281 600 0
Fax: 0049 (0) 9571 9281 600 372

 
Directeur: Reiner Chwoyka

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Hof omvat de steden Helmbrechts, HofLichtenberg, Münchberg, Naila, Rehau, Schauenstein, Schwarzenbach an der Saale, Schwarzenbach am Wald en Selbitz zoals de gemeenten Bad Steben, Berg, Döhlau, Feilitzsch, Gattendorf, Geroldsgrün, Issigau, Köditz, Konradsreuth, Leupoldsgrün, Oberkotzau, Regnitzlosau, Sparneck, Stammbach, Töpen, Trogen, Weißdorf en Zell im Fichtelgebirge

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Hof moet worden ingesteld bij het Landgericht Hof/Saale. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Hof niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Hof is een van deze.