Amtsgericht Hersbruck

Huisadres:
Amtsgericht Hersbruck
Schloßplatz 1
91217 Hersbruck
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Hersbruck
Postfach 2 06
91211 Hersbruck
Duitsland

Telefoon: 0049(0)9151/733-0
Fax: 0049(0)9151/733-300

E-Mail: poststelle@ag-heb.bayern.de
Internet: https://www.justiz.bayern.de/gerichte-und-behoerden/amtsgerichte/hersbruck/index.php

Directeur: Bartsch

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Hersbruck omvat het gebied van de steden Altdorf bei NürnbergHersbruck, Lauf an der PegnitzRöthenbach an der PegnitzVelden, de markten FeuchtNeuhaus an der PegnitzSchnaittach zoals van de gemeenten Alfeld, Burgthann, Engelthal, Happurg, Hartenstein, Henfenfeld, Kirchensittenbach, Leinburg, Neunkirchen am Sand, Offenhausen, Ottensoos, Pommelsbrunn, Reichenschwand, Rückersdorf, Schwaig b.Nürnberg, Schwarzenbruck, Simmelsdorf, Vorra en Winkelhaid.

Hoger beroep tegen uitspraken van het Amtsgericht Hersbruck wordt  bij het Landgericht Nürnberg-Fürth ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar het beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Nürnberg (Neurenberg).

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Hersbruck niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Hersbruck is een van deze.