Amtsgericht Hermeskeil

Huisadres:
Amtsgericht Hermeskeil
Trierer Straße 43
54411 Hermeskeil
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Hermeskeil
Postfach 1163
54401 Hermeskeil
Duitsland

Telefoon: 0049(0)6561/913-0
Fax: 0049(0)6561/913-199

 
Directrice: Corinna Diesel

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Hermeskeil omvat de stad Hermeskeil zoals de Verbandsgemeinden Hermeskeil (Bescheid, Beuren, Damflos, Geisfeld, Grimburg, Gusenburg, Hinzert-Pölert, Naurath, Neuhütten, Rascheid, Reinsfeld, Züsch), Kell am See (Baldringen, Greimerath, Heddert, Hentern, Kell am See, Lampaden, Mandern, Paschel, Schillingen, Schömerich, Vierherrenborn, WaldweilerZerf) en Thalfang am Erbeskopf (Berglicht, Breit, Büdlich, Burtscheid, Deuselbach, Dhronecken, Etgert, Gielert, Gräfendhron, Heidenburg, Hilscheid, Horath, Immert, Lückenburg, Malborn, Merschbach, Neunkirchen, Rorodt, Schönberg, Talling, Thalfang).

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Hermeskeil moet worden ingesteld bij het Landgericht Trier. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Koblenz.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Hermeskeil niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Hermeskeil is een van deze.