Amtsgericht Heidenheim an der Brenz

Huisadres:
Amtsgericht Heidenheim an der Brenz

Olgastr. 22
89518 Heidenheim
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Heidenheim an der Brenz
Postfach 11 20
89501 Heidenheim
Duitsland

Telefoon: 0049(0)7321/380
Telefax: 0049(0)7321/381234

E-Mail: poststelle@agheidenheim.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-heidenheim.de

Directrice: Christine Werner

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Heidenheim an der Brenz omvat de steden Giengen an der Brenz, Heidenheim an der Brenz, Herbrechtingen en Niederstotzingen  zoals de gemeenten Dischingen, GerstettenHermaringen, Königsbronn, NattheimSontheim an der Brenz en Steinheim am Albuch.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Heidenheim an der Brenz moet worden ingesteld bij het Landgericht Ellwangen. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Heidenheim an der Brenz niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Heidenheim an der Brenz is er één van.