Amtsgericht Heidenheim an der Brenz

Huisadres:
Amtsgericht Heidenheim an der Brenz

Olgastr. 22
89518 Heidenheim
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Heidenheim an der Brenz
Postfach 11 20
89501 Heidenheim
Duitsland

Telefoon: 0049(0)7321/380
Telefax: 0049(0)7321/381234

E-Mail: poststelle@agheidenheim.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-heidenheim.de

Directrice: Christine Werner
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Heidenheim an der Brenz omvat de steden Giengen an der Brenz, Heidenheim an der Brenz, Herbrechtingen en Niederstotzingen  zoals de gemeenten Dischingen, GerstettenHermaringen, Königsbronn, NattheimSontheim an der Brenz en Steinheim am Albuch.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Heidenheim an der Brenz kan bij civiele zaken bij het Landgericht Ellwangen worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Heidenheim an der Brenz is er één van.