Amtsgericht Hechingen

Huisadres:
Amtsgericht Hechingen

Heiligkreuzstr. 9
72379 Hechingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Hechingen
Postfach
72375 Hechingen
Duitsland

Telefoon: 0049(0)7471/9440
Telefax: 0049(0)7471/944350

E-Mail: poststelle@aghechingen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-hechingen.de

Directrice: Irene Schilling
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Hechingen omvat de steden Burladingen en Hechingen zoals de gemeenten Bisingen, GrosselfingenJungingen en Rangendingen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Hechingen kan bij civiele zaken bij het Landgericht Hechingen worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Hechingen is er één van.