Amtsgericht Hechingen

Huisadres:
Amtsgericht Hechingen

Heiligkreuzstr. 9
72379 Hechingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Hechingen
Postfach
72375 Hechingen
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7471 944 0
Telefax: 0049 (0) 7471 944 350

E-Mail: poststelle@aghechingen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-hechingen.de

Directrice: Irene Schilling

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Hechingen omvat de steden Burladingen en Hechingen zoals de gemeenten Bisingen, GrosselfingenJungingen en Rangendingen.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Hechingen moet worden ingesteld bij het Landgericht Hechingen . Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Hechingen niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Hechingen is er één van.