Amtsgericht Hann. Münden

Huisadres:
Amtsgericht Hann. Münden
Schloßplatz 9
34346 Hann. Münden
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Hann. Münden
Schloßplatz 9
34346 Hann. Münden
Duitsland

Telefoon: 0049(0)5541/98810
Fax: 0049(0)5541-9881-13

 
Directeur: Dr. Wilfried Kraft

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Hann. Münden omvat het gebied van de stad Hann. Münden, zoals van de gemeenten Bühren, Dransfeld, Jühnde, Niemetal, Scheden en Staufenberg.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Hann. Münden moet worden ingesteld bij het Landgericht Göttingen. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Braunschweig.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Hann. Münden niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Hann. Münden is een van deze.