Amtsgericht Hamburg Mitte

Huisadres:
Amtsgericht Hamburg Mitte
Sievekingplatz 1
20355 Hamburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Hamburg Mitte
Postfach 300121
20348 Hamburg
Duitsland

Telefon: 0049(0)40/42828-0
Fax: 0049(0)40/42843-4318

E-Mail: poststelle@ag.justiz.hamburg.de
Internet: www.amtsgericht.hamburg.de

President: Hans-Dietrich Rzadtki

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Hamburg Mitte omvat de midden van de stad Hamburg. Bijkomend is het Amtsgericht Hamburg Mitte het executiegerecht en het Aanmaningsgerecht voor Hamburg en Mecklenburg-Voor-Pommern.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Hamburg wordt in civiele zaken bij het Landgericht Hamburg ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd aan het Hanseatische Oberlandesgericht Hamburg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat bij het Amtsgericht Hamburg Mitte niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Hamburg  is een van deze.