Amtsgericht Hamburg Wandsbek

Huisadres:
Amtsgericht Hamburg Wandsbek
Schädlerstraße 28
22041 Hamburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Hamburg Wandsbek
Postfach 70 01 09
22001 Hamburg
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 040 115
Fax: 0049 (0) 40 4279 83 288

Internet: https://justiz.hamburg.de/ag-wandsbek/

Directeur: Niels Focken

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Hamburg Wandsbek omvat het gebied van de stadsdelen van Hamburg: Rahlstedt, Tonndorf, Jenfeld, Marienthal en Eilbek.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Hamburg Wandsbek wordt in civiele zaken bij het Landgericht Hamburg ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd aan het Hanseatische Oberlandesgericht Hamburg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat bij het Amtsgericht Wandsbek niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Wandsbek  is een van deze.