Amtsgericht Hamburg St. Georg

Huisadres:
Amtsgericht Hamburg St. Georg
Lübeckertordamm 4 (Haus der Gerichte)
20099 Hamburg 
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Hamburg St. Georg
Postfach 10 03 21
20002 Hamburg
Duitsland

Telefon: 0049(0)040 115
Fax: 0049(0)40/42843-7219

Internet: https://justiz.hamburg.de/ag-stgeorg/

Directrice: Anja Spohler

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Hamburg St. Georg omvat het gebied van de stadsdelen van Hamburg: Barmbek-Süd (nur Ortsteil 418), Billbrook, Billstedt, Borgfelde, Hamm, Hammerbrook, Hohenfelde, Horn, St. Georg, Uhlenhorst en Winterhude.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Hamburg St. Georg wordt in civiele zaken bij het Landgericht Hamburg ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd aan het Hanseatische Oberlandesgericht Hamburg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat bij het Amtsgericht Hamburg St. Georg niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Hamburg St. Georg  is een van deze.