Amtsgericht Hamburg Blankenese

Huisadres:
Amtsgericht Hamburg Blankenese
Dormienstraße 7
22587 Hamburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Hamburg Blankenese
Postfach 55 01 20
22561 Hamburg
Duitsland

Telefon: 0049(0)40 115
Fax: 0049(0)40/427983 – 218

Internet: https://justiz.hamburg.de/ag-blankenese/

Directeur: Torsten Bartels

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Hamburg Blankenese omvat het gebied van de stadsdelen van Hamburg Hamburg-Blankenese. Hamburg-Iserbrook, Hamburg-Nienstedten, Hamburg-Osdorf, Hamburg-Rissen en Hamburg-Sülldorf.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Hamburg Blankenese wordt in civiele zaken bij het Landgericht Hamburg ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd aan het Hanseatische Oberlandesgericht Hamburg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat bij het Amtsgericht Hamburg Blankenese niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Hamburg Blankenese  is een van deze.