Amtsgericht Hamburg Barmbek

Huisadres:
Amtsgericht Hamburg Barmbek
Spohrstraße 6
22083 Hamburg
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Hamburg Barmbek
Postfach 76 01 20
22051 Hamburg
Duitsland

Telefon: 0049(0)040 115
Fax: 0049(0)40/42843-7219

Internet: https://justiz.hamburg.de/ag-barmbek/

Directrice: Dubbel-Kriste

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Hamburg Barmbek omvat het gebied van de stadsdelen van Hamburg: Barmbek-Nord, Barmbek-Süd en Dulsberg.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Hamburg Barmbek wordt in civiele zaken bij het Landgericht Hamburg ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd aan het Hanseatische Oberlandesgericht Hamburg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat bij het Amtsgericht Hamburg Barmbek niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Hamburg Barmbek  is een van deze.