Amtsgericht Halle (Westfalen)

Huisadres:
Amtsgericht Halle (Westfalen)
Lange Straße 46
33790 Halle (Westf.)
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Halle (Westfalen)
Postfach
33788 Halle (Westf.)
Duitsland

Telefon: 0049(0)5201/8132-0
Fax: 0049(0)5201/8132-20

 
Directrice: Ina Lehmann-Schön

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Halle (Westfalen) omvat het gebied van de steden Borgholzhausen, Halle (Westfalen), Versmold en Werther zoals van de gemeente Steinhagen.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Halle (Westfalen)  wordt bij het Landgericht Bielefeld ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Hamm.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Halle (Westfalen) niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Halle (Westfalen) is een van deze.