Amtsgericht Günzburg

Post-/Huisadres:
Amtsgericht Günzburg

Ichenhauser Straße 16
89312 Günzburg (Hausanschrift)
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 8221 258 0
Fax: 0049 (0) 8221 2588 3029

 
Directeur: Walter Henle

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Günzburg omvat de steden Burgau, Günzburg, Ichenhausen, Krumbach, Leipheim, Thannhausen zoals de gemeenten Aichen, Aletshausen, Balzhausen, Bibertal, Breitenthal, Bubesheim, Burtenbach, Deisenhausen, Dürrlauingen, Ebershausen, Ellzee, Gundremmingen, Haldenwang, Jettingen-Scheppach, Kammeltal, Kötz, Landensberg, Münsterhausen, Neuburg an der Kammel, OffingenRettenbach, Röfingen, Ursberg, WaldstettenWaltenhausen, Wiesenbach, Winterbach en Ziemetshausen.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Günzburg wordt bij het Landgericht Memmingen ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Günzburg niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Günzburg is een van deze.