Amtsgericht Günzburg

Post-/Huisadres:
Amtsgericht Günzburg

Ichenhauser Straße 16
89312 Günzburg (Hausanschrift)
Duitsland

Telefoon: 0049(0)8221/2588-0
Fax: 0049(0)8221/2588-3029

Directeur: Walter Henle
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Günzburg omvat de steden Burgau, Günzburg, Ichenhausen, Krumbach, Leipheim, Thannhausen zoals de gemeenten Aichen, Aletshausen, Balzhausen, Bibertal, Breitenthal, Bubesheim, Burtenbach, Deisenhausen, Dürrlauingen, Ebershausen, Ellzee, Gundremmingen, Haldenwang, Jettingen-Scheppach, Kammeltal, Kötz, Landensberg, Münsterhausen, Neuburg an der Kammel, OffingenRettenbach, Röfingen, Ursberg, WaldstettenWaltenhausen, Wiesenbach, Winterbach en Ziemetshausen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Günzburg is in civiele zaken bij het Landgericht Memmingen inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht München.In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Günzburg is een van deze.