Amtsgericht Gummersbach

Huisadres:
Amtsgericht Gummersbach
Moltkestraße 6
51643 Gummersbach
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Gummersbach
Postfach 10 01 53
51601 Gummersbach
Duitsland

Telefoon: 0049(0)2261/811-0
Fax: 0049(0)2261/811-100

 

 
Directrice: Claudia Krieger

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Gummersbach omvat het gebied van de steden Gummersbach, Wiehl en Bergneustadt zoals van de gemeenten Engelskirchen en Marienheide.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Gummersbach wordt bij het Landgericht Köln inteleggen. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Köln.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Gummersbach niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Gummersbach is een van deze.