Amtsgericht Grünstadt

Huisadres
Amtsgericht Grünstadt
Tiefenthaler Str. 8
67269 Grünstadt
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Grünstadt
Postfach 1480
67264 Grünstadt
Duitsland

Telefon: 0049 (0) 6359 9351 0
Fax: 0049 (0) : 6359 9351 10

E-Mail: agaggru@zw.jm.rlp.de
Internet: Amtsgericht Grünstadt

Directeur: Michael Goldschmidt

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Grünstadt omvat het gebied van de stad Grünstadt zoals van de Verbandsgemeinde Leiningerland, bestaande uit::

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Grünstadt moet worden ingelegd bij het Landgericht Frankenthal (Pfalz). Hoger beroep in familiezaken wordt ingedient bij het familiegerecht, maar de beroepsschrift wordt onmiddellijk doorgestuurd naar het Pfälzisches Oberlandes- Gericht Zweibrücken.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Grünstadt niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Grünstadt is een van deze.