Amtsgericht Goslar

Huisadres:
Amtsgericht Goslar
Hoher Weg 9
38640 Goslar
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Goslar
Postfach 11 80
38601 Goslar
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 5321 705 0
Fax: 0049 (0) 5321 705 210

 
Directrice: Rosemarie Pawlowksy

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Goslar omvat het gebied van de steden Goslar, Bad Harzburg en Vienenburg, zoals van de gemeente Liebenburg.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Goslar wordt bij het Landgericht Braunschweig ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Braunschweig.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Goslar niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Goslar is een van deze.