Amtsgericht Göppingen

Huisadres:
Amtsgericht Göppingen
Pfarrstr. 25
73033 Göppingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Göppingen
Postfach 140
73001 Göppingen
Duitsland

Telefoon: 0049(0)7161/630
Telefax: 0049(0)7161/632429

E-Mail: poststelle@aggoeppingen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-goeppingen.de

Directeur: Wolfgang Rometsch
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Göppingen omvat de steden Ebersbach an der Fils, Eislingen/Fils, Göppingen en Uhingen zoals de gemeenten Adelberg, Aichelberg, Albershausen, Bad Boll, Birenbach, Börtlingen, Dürnau,   Eschenbach, GammelshausenHattenhofen, Heiningen, Ottenbach, Rechberghausen, Salach, Schlat, Schlierbach, Wangen, Wäschenbeuren en Zell unter Aichelberg.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Göppingen kan bij civiele zaken bij het Landgericht Ulm worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Göppingen is er één van.