Amtsgericht Gemünden am Main

Amtsgericht Gemünden am Main
Friedenstraße 7
97737 Gemünden am Main
Duitsland

Telefoon: 0049(0)9351/809-0
Fax: 0049(0)9351/809-117

Directeur: Thomas Schepping
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Gemünden am Main omvat de steden Arnstein, BurgsinnGemünden am Main, Karlstadt, Lohr am Main, Marktheidenfeld, Rieneck en Rothenfels zoals de gemeenten Aura im Sinngrund, Birkenfeld, Bischbrunn, Erlenbach bei Marktheidenfeld, Esselbach, Eußenheim, Fellen, FrammersbachGössenheim, Gräfendorf, Hafenlohr, Hasloch, Himmelstadt, KarbachKarsbach, KreuzwertheimMittelsinn, Neuendorf, Neuhütten, Neustadt am Main, Obersinn, Partenstein, Rechtenbach, Retzstadt, Roden, Schollbrunn, Steinfeld, ThüngenTriefensteinUrspringen, Wiesthal en Zellingen.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Gemünden is in civiele zaken bij het Landgericht Würzburg inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Bamberg.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Gemünden is een van deze.