Amtsgericht Gelsenkirchen-Buer

Huisadres:
Amtsgericht Gelsenkirchen-Buer
Goldbergstr. 89
45894 Gelsenkirchen

Postbus:
Amtsgericht Gelsenkirchen-Buer
Postfach 20 01 53
45877 Gelsenkirchen

Telefon: 0049(0)209/36098-0
Fax: 0049(0)209/36098-90

 
Directeur: Bernd Wedig

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Gelsenkirchen-Buer omvat de stadsdelen van Gelsenkirchen Gelsenkirchen-Buer, Gelsenkirchen-Horst, Erle, Resse, Resser-Mark, Beckhausen, Hassel en Scholven.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het  Amtsgericht Gelsenkirchen-Buer wordt bij het Landgericht Essen ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Hamm.

In civiele zaken beslist de rechter alleen. De procesvertegenwoordiging door een advocaat bij het Amtsgericht Gelsenirchen-Buer niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Gelsenkirchen-Buer is een van deze.