Amtsgericht Gelsenkirchen-Buer

Amtsgericht Gelsenkirchen-Buer
Amtsgericht Gelsenkirchen-Buer

Huisadres:
Amtsgericht Gelsenkirchen-Buer
Goldbergstr. 89
45894 Gelsenkirchen

Postbus:
Amtsgericht Gelsenkirchen-Buer
Postfach 20 01 53
45877 Gelsenkirchen

Telefon: 0049(0)209/36098-0
Fax: 0049(0)209/36098-90

Directeur: Bernd Wedig
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken toepasselijk voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Gelsenkirchen-Boer omvat de stadsdelen van Gelsenkirchen Gelsenkirchen-Buer, Gelsenkirchen-Horst, Erle, Resse, Resser-Mark, Beckhausen, Hassel en Scholven.

Beroep tegen beslissingen van het  Amtsgericht Gelsenkirchen-Buer is in civiele zaken bij het Landgericht Essen inteleggen. Beroep in familiezaken is bij het familiegerecht inteleggen, maar het wordt doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Hamm.

In civiele zaken beslist de rechter alleen. De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Gelsenkirchen-Buer is een van deze.