Amtsgericht Geislingen an der Steige

Huisadres:
Amtsgericht Geislingen an der Steige
Schulstr. 17
73312 Geislingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Geislingen an der Steige
Postfach 11 52
73301 Geislingen
Duitsland

Telefoon: 0049(0)7331/220
Telefax: 0049(0)7331/22377

E-Mail: poststelle@aggeislingen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-geislingen.de

Directrice: Anna Maria Aghegian
[lex_divider][/lex_divider]

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Geislingen an der Steige omvat de steden Donzdorf,  Geislingen an der Steige, Lauterstein, Süßen en Wiesensteig zoals de gemeenten Bad Ditzenbach, Bad Überkingen, Böhmenkirch, DeggingenDrackenstein, HohenstadtGingen an der Fils, Gruibingen, Kuchen en  Mühlhausen im Täle.

Beroep tegen beslissingen van het Amtsgericht Geislingen an der Steige kan bij civiele zaken bij het Landgericht Ulm worden ingediend. Beroep in familiezaken kan bij het familiegerecht worden ingediend, maar het wordt dan doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging is bij het Amtsgericht niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Geislingen an der Steige is er één van.