Amtsgericht Geislingen an der Steige

Huisadres:
Amtsgericht Geislingen an der Steige
Schulstr. 17
73312 Geislingen
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Geislingen an der Steige
Postfach 11 52
73301 Geislingen
Duitsland

Telefoon: 0049 (0) 7331 22 0
Telefax: 0049 (0) 7331 22 377

E-Mail: poststelle@aggeislingen.justiz.bwl.de
Internet: www.amtsgericht-geislingen.de

Directrice: Anna Maria Aghegian

Het Amtsgericht is in Duitsland, in civiele zaken, bevoegd tot vorderingen van €5.000,- (bedrag of waarde van de vordering) of minder. Bovendien is het toepasselijk voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken; het voert ook dezelfde registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Geislingen an der Steige omvat de steden Donzdorf,  Geislingen an der Steige, Lauterstein, Süßen en Wiesensteig zoals de gemeenten Bad Ditzenbach, Bad Überkingen, Böhmenkirch, DeggingenDrackenstein, HohenstadtGingen an der Fils, Gruibingen, Kuchen en  Mühlhausen im Täle.

Hoger beroep tegen een uitspraak van het Amtsgericht Geislingen an der Steige wordt bij het Landgericht Ulm  ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar de beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd naar het Oberlandesgericht Stuttgart.

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Geislingen an der Steige niet verplicht, behalve bij echtscheiding en strafrecht (als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat). In

Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Geislingen an der Steige is er één van.