Amtsgericht Fürth

Huisadres:
Amtsgericht Fürth
Bäumenstr. 32
90762 Fürth
Duitsland

Postbus:
Amtsgericht Fürth
Postfach 1164
90701 Fürth
Duitsland

Telefoon: 0049(0)911/7438-0
Fax: 0049(0)911/7438-199

E-Mail: poststelle@ag-fue.bayern.de
Internet: https://www.justiz.bayern.de/gerichte-und-behoerden/amtsgerichte/fuerth/index.php

Directeur: Walter Groß

Het Amtsgericht is in Duitsland in civiele zaken bevoegd voor vorderingen van 5.000,00 € (bedrag of waard van de vordering) of minder. Bovendien is het bevoegd voor huurzaken, zaken m.b.t. huurwoningen, familiezaken en tenuitvoerleggingen. Het Duitse Amtsgericht is met het Nederlandse kantongerecht te vergelijken, het voert ook de registers (bv. handelsregister, goederenrecht, verenigingen, kadaster).

Het arrondissement van het Amtsgericht Fürth omvat het gebied van de steden FürthLangenzennOberasbachSteinZirndorf, de markten AmmerndorfCadolzburgRoßtalWilhermsdorf zoals van de gemeenten GroßhabersdorfObermichelbachPuschendorfSeukendorfTuchenbach en Veitsbronn.

Volgende rechtsgebieden zijn andere rechtbanken toegewezen:

Hoger beroep tegen uitspraken van het Amtsgericht Fürth wordt  bij het Landgericht Nürnberg-Fürth ingesteld. Hoger beroep in familiezaken wordt bij het familiegerecht ingesteld, maar het beroepsschrift wordt onmiddelijk doorgestuurd aan het Oberlandesgericht Nürnberg (Neurenberg).

In civiele zaken beslist de rechter alleen.

De procesvertegenwoordiging door een advocaat is bij het Amtsgericht Fürth niet verplicht, behalve echtscheiding en in strafrecht, als de mogelijkheid van een gevangenisstraf bestaat.

In Duitsland bestaan op dit moment 650 Amtsgerichte, het Amtsgericht Fürth is een van deze.